Да се погрижим за природата, която служи на нас хората!

Да се погрижим за природата, която служи на нас хората!

Pure Hazelwood е синоним на „защита“. Освен да защитава здравето на милиони хора по света, вярващи в силата на природата, Pure Hazelwood се грижи да предпазва природата при всяко свое начинание, което служи в полза на хората.

Природата е богатство, от което дори най-мъдрият човек има какво да научи.

Питър и Геновева научиха за свойствата на лешниковото дърво, развиха знанието си и сега сбъдват мечтата си да помагат на хора от всеки край на света. По-важното обаче се оказа как да не спират източника на своите знания, как да му помагат да се съхрани и как да го облагородяват.

Грижата за природата и в частност за един толкова рядък, какъвто е лешниковото дърво изисква ежедневни усилия на всеки един от екипа. Извличането на екстрактите и конкретните части от дървото се случва в определено време на годината, когато това е най-благоприятно за конкретния вид. С това действия се предотвратява изсъхване и унищожаване на дърво, а специалистите са стигнали до извода, че чрез извличането на свойства в конкретен период /предварително проучен/ гарантира най-високо качество на извлеченият материал.

Да се погрижим за природата, която служи на нас хората!

Дърветата, срещащи се само в определени райони на Северна Америка са обгрижвани и в периодите, в които не се извлича чудотворен материал те биват подхранвани с подходящи средства. Още от древни времена е изградена културата, че за да черпиш живот от природата, трябва да даваш живот. Следвайки тази максима, основателите Питър и Геновева, както и голямото семейство на Pure Hazelwood не спира своята дейност по изследвания, облагородяване и подхранване на лечебният природен ресурс, достигнал всяко едно крайче на света, включително България, която е богата също на безброй лековити представители на природата.

Да се погрижим за природата, която служи на нас хората!

А ние споделихме ли какъв всъщност какъв е пътят на лешниковото дърво?

Pure Hazelwood призовава не един доставчик в различните райони на Квебек да осигурят редовно снабдяване с лешници (Corylus Comuta). Видът е идентифициран от Патрик, който вече е завършил горското стопанство и явно показва вярата и интереса си към всяко чудо, което се крие в природата.

Приемайки всяка партида от дървесина се инспектира и оценява според няколко критерия какъв е диаметъра, здравето и свежестта на клоните. Това се прави с цел да бъдат измерени временните щети, за да бъдат възстановени, както и за да се премери колко от всяко свойство може да бъде извлечено.

Грижата за всяко едно от дърветата е изключително прецизна!

За да не се наруши по никакъв начин същността и чудотворността на дървото. Основата на лешниковите представители се обработва и съхранява в Pure Hazelwood. Размерите на лешниковите дървета са внушителни, съответно екстрактите и всички части на дървото също 12’x20 ‘и 10’x12’). Особеност на тези дървета е, че преди всяко рязане дървесината от лешник трябва да бъде изсушена на открито, докато не достигне подходящо ниво на влажност. При съхранение на природния ресурс специалистите отделят специално внимание на влажността и температурата, за да не навреди това на соковете, структурата и функциите на лешниковото дърво.

Клоните се сортират по цвят и размер, за да се получат унифицираните бижута в различни цветови гами, размер и предназначение. Цветът, влажността и размера на клоните определя къде ще бъде най-полезно неговото използване.

След като материалът бъде сортиран и преработен съобразно споменатите по-горе критерии, остатъчните вещества /слабо пробити или лошо подрязани парчета, възли в дървото и други/ се подготвят за извличането на екстракти, които ще придобият вид на мехлем, спрей и лосион.

Процесът до достигане на крайния продукт е дълъг

Да се погрижим за природата, която служи на нас хората!

Извършва под зоркото наблюдение на редица специалисти и изследователи, утвърдени в своята област. Всяка огърлица и/или гривна се навива на ръката, след което съзнателно се инспектира. Въпреки пробите е възможно някои от стандартите по безопасност и качество да бъдат нарушени при неправилна употреба – силно дърпане, нарушаване на естетиката чрез използване на странични средства, опити за промяна в размера и др.

В края на своя път, преди да бъде запечатано и херметично запечатано, бижуто подлежи на последно инспектиране. По времето на това последно инспектиране огърлиците и гривните подлежат на свиване, за да се предотврати последващо такова, което носи повече рискове съобразно разширяване на накита.

Продуктите са сортирани по размер, модел и се изпращат до този, който се нуждае от тях!

Природата е богатство! Pure Hazelwood използва това богатство, но и успява да го доразвива, за да може възможно най-много хора по света да се докоснат и да усетят ползите от лечението чрез природата.

Безопасността, естетиката, чудотворността на продуктите, които ние в Pure Hazelwood така грижовно обработваме, изследваме, съхраняваме и развиваме доказват ползотворната колаборация между природата и хората.

Призоваваме всеки, който е или ще намери лек под формата на природен ресурс да се погрижи и за неговото съхранение за бъдеще, както и за неговото развитие, за да има и за други нуждаещи се, за да не пречи човекът на природата. Именно правилната колаборация между човек-природа е основна ценност в Pure Hazelwood. Природата също е изчерпаем ресурс, но да не забравяме и че никой човек не е вечен!