Енергията на естествените камъни в продуктите на Pure Hazelwood

Накити от лешниково дърво

Здраве не откриваме само в дървото като природен ресурс. Природата ни е предоставила всичко необходимо, което осигурява здрав, добър човешки живот. За да черпим полезните и жизнено важни средства, с които ни служи природата трябва да я опознаем, изучим и да ѝ бъдем благодарни.

В следствие на забързаното си ежедневие, ние все повече губим връзката си с природата и затваряме очите си за всичко, което тя ни дава.

Благодарение на Питър, Геновева и цялото семейство на Pure Hazelwood, можем да разкрием и използваме по предназначение още от чудотворните свойства на природата, но този път отразени в камъните, познание от древните индианци, населявали територията на днешна Канада.

Различните по вид естествени камъни, крият своя история, енергия и предават различни лечебни свойства на всеки, който се докосне до тях.

Енергията на естествените камъни в продуктите на Pure Hazelwood

В различни религии, вярвания и учения, специалните камъни са използвани в зависимост от техните структурни свойства.

Обединявайки по правилен начин лечебните свойства на лешниковото дърво и конкретно изследван и подбран вид камък /или няколко/ ние успяваме да съхраним в правилна комбинация два силни, чудотворни елемента. Осъзнавайки и прилагайки тази сила върху себе си, ние си гарантираме здраве, благодарение на връзката си с природата.

За пример, нека разгледаме един от накитите, който е съвкупност от 100% лешниково дърво и цели седем скъпоценни камъка. Двойната гривна от лешниково дърво приютява в уютната си прегръдка седемте енергийни чакри – центрове на нашите тела, в които преминава енергията. Заболяванията са в следствие на блокирана енергия във всичките седем чакри. Точно поради тази причина е важно да се разбере какво представлява всяка една чакра и какво можем да направим, за да запазим тази енергия течаща.

Всяка чакра е израз на различен вид скъпоценен камък, включен в тази уникална комбинация от естествени камъни, съчетана от Pure Hazelwood:

Енергията на камъните в продуктите на Pure HazelwoodТози вид камък носи радост в човешкия живот. Той събужда и енергизира части на тялото, които преди това са били в застой. Червеният яспис насърчава по-дълбоката Ви връзка с природата и най-вече със земята. Отключва и поддържа положителното и радостно отношение към житейските казуси, носи мотивация и енергия за вземането на решения, особено творчески. Характерна особеност за червения яспис е, че често се среща гравиран с изображения на лъвове и стрелци – предпазва от отрова и лекува силна треска. Този вид яспис е защитен камък, който често се използва за предпазване от магии, изпращайки негативна енергия към този, който я праща право към Вас. Предимно се носи от младите жени, за да допринесе за естетическия им вид и изящество.

Енергията на камъните в продуктите на Pure HazelwoodОбсидианът прилича на минерал, но не е истински минерал, защото няма кристална структура и ясно определен химичен състав. Обикновено обсидианът се състои от поне 70% силициев диоксид. Чистият обсидиан най-често е с тъмен цвят, макар че цветът му варира в зависимост от наличието на примеси.  Желязото и магнезият придават на обисидиана тъмнозелен до кафяв или черен цвят. При някои камъни включването на малки, бели радиално разположени кристали кристобалит в черното стъкло образуват петнисти или подобни на снежинка шарки и в гемологията това е познато като обсидиан на снежинки. Възможно е обсидианът да съдържа шарки от газови мехурчета, останали от потока на лавата и разположени в слоеве, образували се докато разтопената лава е течала, преди да се охлади. Тези мехурчета могат да породят интересни ефекти, като например златист или дъгоцветен блясък.

Енергията на камъните в продуктите на Pure HazelwoodКехлибарът е вкаменена смола от иглолистни дървета. Тази смола с течение на времето се е втвърдила и е образувала този древен органичен скъпоценен камък. Представлява аморфен полимер и не образува кристали. Цветът му е от жълт до червен, често с включения от растителни частици, насекоми и други, което увеличава цената му. Камъкът трябва да бъде поне на 1 милион години, за да бъде класифициран като кехлибар, като възрастта му може да достигне до 120 милиона години. Образуван е през терциераглавно по бреговете на Балтийско море.

Енергията на камъните в продуктите на Pure HazelwoodТози вид камък представлява невероятно дребно, до фино отломъче от зърнеста скала (кварцит), изградена основно от кварц с включения от люспести минерали Полупрозрачен е и има стъклен блясък без значение от цвета на самия камък. Множеството му включения блестят като малки искрици, което го прави популярен камък в ювелирната индустрия. При раздвижване на камъка се наблюдава явлението „авантюрисценция“ – искрящи проблясъци от отражението на светлината по плоскостите на люспестите включения.

Енергията на камъните в продуктите на Pure HazelwoodCoдaлитът cъдъpжa нaтpий и ce cpeщa във вcичĸи oтeнъци и нюaнcи нa cиньoтo. Toй e ocнoвнa чacт oт cĸaлaтa лaпиc лaзyли и пopaди тoвa двaтa ĸaмъĸa чecтo ce бъpĸaт. Coдaлитът ce paзпoзнaвa пo тoвa, чe pядĸo cъдъpжa мecингoви тoчици пиpит и e c oтнocитeлнo пo-ниcĸo тeглo. B пoвeчeтo cлyчaи Coдaлитът cъдъpжa бeли ивици oт ĸaлцит и чecтo ce изпoлзвa зa изpaбoтĸaтa нa бижyтa. Coдaлитът xapмoнизиpa вътpeшнoтo cъщecтвo c пoдcъзнaтeлния yм. Toй e пoлeзeн зa paбoтa в гpyпи и cтимyлиpa миcълтa. Toвa e ĸaмъĸ, ĸoйтo e чyдeceн зa лeчeниe нa пpoблeми cвъpзaни c ĸoмyниĸaциятa. Cчитa ce зa ĸaмъĸ, ĸoйтo нocи иcтинaтa пpи вcяĸaĸвa ĸoмyниĸaция.

Енергията на камъните в продуктите на Pure HazelwoodТой е вид виолетов или синьо-лилав кварц. Той е полупрозрачен или прозрачен, а виолетовата му окраска често е неравномерно разпределена, поради което камъкът понякога се подлага на термична обработка, за да се оцвети равномерно. Разпространен е при изработката на едни т най-скъпите бижута по света и е класиран в разред полускъпоценни камъни. Смята се, че аметистът носи щастие, укрепва волята и подобрява обмяната на веществата. Освен „отрезвяващите свойства“, за които в древността вярвали, че притежава, аметистът също се смятал за способен да предпазва от магии и от уроки на нещастно влюбени ревнивци, да държи на страна злите жени и отровните змии.

Енергията на камъните в продуктите на Pure HazelwoodИли още познат като млечен кварц е основен скалообразуващ минерал с химична формула SiO2. Има силно изразени пиезоелектрични свойства. Освен бял се среща и в следните разновидности: воднобистър (планински кристал), виолетов (аметист), черен (морион), жълт (цитрин), опушен кварц (раухтопаз) и др. Хидротермален, магматогенен.

Включвайки всички тези елементи, изключително важни за правилното циркулиране на енергията в нашето тяло, ние гарантираме здраве и предотвратяване на редица здравословни проблеми.

Основните свойства, които се обобщават в едно лешниковото дърво и правилно подбраният естествен камък са съкровищата на Pure Hazelwood, които спомагат за здрав имунитет и правилно ориентиране, концентриране на енергията в тялото. Това е добра основа за здраве и действа противовъзпалително, антиоксидантно още преди да се е появил конкретен здравословен проблем.