Лешниковото дърво и индианците

Лешниковото дърво и индианците

Какво знаем за лешниковото дърво?

Информацията, с която разполагаме за лешниковото дърво е събрана с течение на времето, въз основна на големи усилия. За всичките години информацията в PureHazelwood за лешниковите дървета расте все повече и повече, в резултат на стотиците изследвания направени върху този конкретен вид дървета. Сигурно е че в България също има безброй лековити и чудати растения, които помагат за различни състояния, но уви точно това лешниково дърво може да се открие само и единствено в Северна Америка.

Лешниковото дърво е обработено, съхранено и пристигнало специално при Вас, за да не бъде разстоянието пречка за безупречното здравословно състояние на Вас и Вашите близки.

Изследванията показват, че лешниково дърво е открито още по времето на американските туземци, които са преживявали в значително по-тежки и страшни времена от днешните. Ние имаме късмет да живеем във време, в което пазарът е наситен от медикаменти и можем с помощта на лекар да решим всеки свой проблем. Нека обаче не пропускаме една подробност, лекарствата в днешно време помагат за едно, но вредят на друго. Това е и основната причина да се завърнем към медикаменти, които идват право от природата и са били открити преди стотици, хиляди години от хора, които са имали живот изпълнен със значително по смъртоносни неволи.

Индианците и лешниковото дърво - Purehazelwood.bgПример за древността на лешниковото дърво дават изследванията, фокусирани върху живота на Ирокезите.

Това са група индиански племена, които са обитавали Великите езера в Северна Америка. Те са прочути с това, че са пазители на вярата. Най-възрастните мъже измежду племената са съхранявали вяра и почитание към природата, с което възпитават и целия род. Индианските племена са едни от най-вярващите в силата на природата представители на земята. Отварите, мехлемите и смесите им са прочути в цяла Америка.

Исторически факти доказват, че едно от лековитите растения, използвани от тях е лешниковото дърво.

От клоните на дървото те приготвяли чай, който служи за предотвратяване на възпаления на причинени рани при битки и успокоява венците при растежа на зъбите на детето. Чрез този чай децата били спасявани от мъки и висока температура, която по онова време била опасна за живота на детето.

Освен Ирокезите и други племена са използвали свойствата на лешниковото дърво. Този път причината е различна, а именно – за лек при белодробни кръвоизливи. Племето е Оджибуей е срещано по бреговете на езерото Мичигън. Оджибуей е племе, което е срещано и е типично за Големите езера. Представителите му живеели в постоянни, понякога укрепени села от малки и дълги домове покрити с кора. Характерно за тях е, че също изповядвали вярване съсредоточено в лечебната сила на всичко от природата, дори то да е отровно, в случай че използвано неправомерно. Точно това тяхно вярване е считано като първооснова за откриването на корените на лешниковото дърво. Приготвяйки го в комбинация с други билки, за да лекуват белодробни кръвоизливи и заболявания, представителите на това племе ни доказват и днес, че има смисъл в използването на природните ресурси с цел лечение.

Липсата на модерна медицина и друг вид медикаменти е причина в племена като Оджинуей и Ирокензи да има така наречените „лечители“, които знаят най-добре как да използват всяко едно растение и да извличат части от него, за да бъде то в полза на племето при необходимост.

Лешниковото дърво е елексир в лековете извлечени от природата.

Дърветата са големи, с богата коренова система и тяхната обработка до лекарство изисква усилия, знания и умения.

Индианците и лешниковото дърво - Purehazelwood.bg

Друг пример за използване на лешниково дърво за лечение, е този даден ни от племето Крис, чиито представители използвали клонките на дървото, за да приготвя лековит чай, спомагащ сърдечната функция. Специфична особеност при използване клонките на дървото е, че те задължително трябва да са млади, за да успеят да заздравят сърцето. Смята се, че подобен вид чай се е използвал само от вождовете и най-възрастните членове на племето, за да живеят по-дълго и да бъдат добра основа за младото поколение.

Изследванията доказват, че от древни времена, до днес има последователи на чудотворната лечебна сила на Лешниковото дърво. Това, което ни дава природата, никога не може със същия ефект да бъде постигнато от медикаменти.

Носейки накити и употребявайки екстрактите PureHazelwood носим здравето със себе си. Имаме силата да успокояваме болките и неволите не само на себе си, а и на своите близки.

Лешниковото дърво и лечебните медоти на индианците

Пример, че лешниковото дърво може да бъде лечебно ни дават сведенията за лечебните методи на индианците. Те използвали растението и външно, поставяйки огърлица от лешникови клонки около вратлето на бебе, което изпитва болки поради поникване на зъбите.

Редица са примерите, които доказват лечебната сила на лешниковите дървета, единственото което ни остава е да позволим те да бъдат полезни и в ежедневието ни. Освен да бъдем в помощ на децата си, можем да помагаме и на близките си, за да подобрят те здравословното си състояние.

Всичко това е осъзнато от целия екип на PureHazelwood. Фокусираме се из цзцяло върху идеалната цел да подобрим живота на хората и да доставим здраве до всяка една точка на света, оповавайки се на природата.

Лешниковото дърво и индианците