Лечебните свойства на лешниковото дърво

Лечебните свойства на лешниковото дърво

Добивите от лешниково дърво се извличат в определено време на годината, като то е съобразено с климат, природно състояние и етап в който се намират дърветата от този вид. Стриктните методи по събиране на екстрактите се спазват, за да може ресурсът да е неизчерпаем и дори с годините да се развива. От изключителна важност е клетъчното изрязване да се извършва точно в посоченото от специалистите време на годината, така че извлечената дървесина да дава най-добрите свойства, а методите по съхраняване на доброто състояние на дърветата да бъдат най-ползотворни.

Една от основните ни цели е да бъде запазено изцяло природното богатство. В никакъв случай развитието на бизнеса, който поддържа човешкото здраве не бива да използва от природния ресурс, без да се грижи за неговото възстановяване.

Спазвайки тази основна ценност – да запази и доразвие всяко лешниково дърво, от което е снабден материал, целият екип на Pure Hazelwood изпълнява всички препоръки, които се коренят в принципите на Питър, Геновева и всички изследователи, които имат принос за използването на чудотворното дърво.

Pure Hazelwood – Отговорни към теб и природата

Лечебните свойства на лешниковото дърво

Всеки материал, който е придобит с цел изработка на гривни, огърлици и екстракти от лешниково дърво се използва максимално от Pure Hazelwood. По този начин се следва основният принцип за минимум отпадък при развитие на бизнеса. Всички остатъчни материали от производството на чудотворните за деца и възрастни накити се преработват повторно и свойствата им се извличат, за да се превърнат в лековити, антибактериални и противовъзпалителни мехлеми и лекарства за кожата.

Следвайки утвърдения си модел за съхраняване на лешниковото дърво, вече седем години Pure Hazelwood помага на дечица и техните родители да се справят освен с болките при поникване на зъби и с редица други проблеми.

Какво успяхме да научим за лечебните свойства на лешниковото дърво?

Лечебните свойства на лешниковото дърво

След извършени редица изследвания, екипът на Pure Hazelwood вече седем години се занимава с изучаването на лешниковото дърво и може да докаже богатата наличност на полифеноли във всяко едно дърво. Полифенолите са молекули, които са с доказани антиоксиданти, които постигат антибактериален и противовъзпалителен ефект при наличието на здравословен проблем.

Основната положителна роля на полифенолите  е тяхното благоприятно действие върху свободните радикали, като ограничават вредното влияние на оксидативния стрес. Много често тези свободни радикали се образуват под въздействието на различни външни фактори – пестицидилекарства, тежки метали, ултравиолетови лъчи и редица други. Тези свободни радикали имат свойството да предизвикват верижни реакции на окисление, които протичат в клетъчната стена. Именно това се нарича оксидативен стрес. Не само вярата в природните лекове, а и доверието в изследванията може да Ви увери в същността на полифенолите и наличността им във всяко лешниково дърво.

Лечебните свойства: Как действат полифенолите в лешниковото дърво?

Това е въпрос, чийто отговор научаваме благодарение на многократните изследвания, извършени от Питър, Геновева и целия екип, който те успяват да организират последните седем години. Възпалението е реакция на тялото, което реагира на чужди частици и подава сигнал за тяхното неблагоприятно въздействие върху човешкия организъм. Възпаленията възникват там, където се е образувала проблемна зона в тялото. Най-популярното решение за облекчаване на съответното възпаление е чрез лекуване, използвайки медикаменти, които спомагайки на едно – вредят на друго. Точно поради тази причина използването на Pure Hazelwood, богат на полифеноли е удачно, полезно решение.

За лечението на възпаления и редица други здравословни проблеми като:

  • Артирт – заболяване на ставите. Тази болест се среща в не една разновидности. Може да бъде под формата на обикновен артрит или ревматоиден артрит, който е автоимунно заболяване. Протича в остри и хронични форми с поражение на една или няколко стави. Причините може да са многобройни – ревматизъм, травма, нарушение при обмяна на веществата и други.

  • Гатроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) – навлизане на стомашно съдържание в хранопровода, чиято лигавица не е подготвена за агресивното действие на солната киселина;

  • Псориазис или екземазаболяване на кожата; Псориазисът е често срещано заболяване на кожата с хронично-рецидивиращ ход, което се характеризира с поява върху различни части от кожната повърхност на специфични промени. Измененията по кожата са с характерна локализация – лакти, колене, кръст, окосмена част на главата. През последните години стана ясно, че промени на кожата и ставите, които дълго време бяха смятани за единствените прояви на болестта, са съпроводени с промени в металобизма на мазнинните и атеросклеротични промени на съдовете. Екземите се срещат в различни форми, в зависимост от причината поради, която се появява възпалението.

  • Язва –  рана по стените на хранопровода, стомаха или на дванадесетопръстника;

  • Белодробно възпаление;

  • Сърдечни проблеми;

  • Растеж на зъбите.

Pure Hazelwood безспорно добър, правилен и безопасен вариант за справяне.

Онлайн-магазин-етно-бижута-Purehazelwood-България

Благодарение основно на огърлиците и гривните, които може да откриете благодарение засилената работа на всички от Pure Hazelwood, можете да възвърнете и съхраните здравето, не само на себе си, но и на най-близките ни хора.

Природните средства за лечение са основна движеща сила за доброто съществуване на хората. Модерното време, в което живеем ни позволява да се снабдяваме с най-добрите лекове от света – основен пример за това са накитите и екстрактите от лешникови дървета, които ни представя Pure Hazelwood.