Натурални продукти при бебешка екзема

Натурални продукти при бебешка екзема

Забелязали сте онова съмнително зачервяване върху нежната и така мека кожа на Вашето детенце? Сърбеж, разрастване и разнасяне на същото това съмнително петно? Запознаваме Ви с екземата! Това неприятно, досадно и мъчително за детенцето Ви възпаление, може да има за първооснова както по-сериозни, така и незначителни проблеми в организма на мъничкото и невинно детенце.

Изследванията и годините посветени на ресурсите, с които ни дарява природата в областта на канадските лешникови гори, ни дават свободата да Ви запознаем отблизо със същността на неприятното бреме, наречено екзема.

Цялото семейство на Pure Hazelwood, от което сме част и ние – Pure Hazelwood Bulgaria работи усилено, за да успява освен да предоставя необходимата, важна и истинска информация за конкретни проблеми, да осигурява и техните най-добри и натурални решения.

Страда ли бебето Ви от екзема?

Бебешка екзема

Бебето изпитва силен дискомфорт, тъй като проявите на екземата са доста неприятни за него. Възможно е да срещнете трудности с третирането на засегнатия участък, защото бебето реагира остро на дразненето, дори само при допир.

Какво представлява бебешката екзема?

Зачервяването, сърбежът, тревогата у всеки родител, забелязал по-сухо, червено петънце върху кожата на бебето си са първите признаци за наличие на екзема. Засегнатият участък от кожата придобива розов и/или червен оттенък, по твърд е и е покрит с люспи и мехурчета. Подразнената и засегната от възпаление кожа е видимо по-суха, груба, сърбяща и дори болезнена. Това състояние се познава от специалистите още като атопичен дерматит и засяга около 10-15% от децата, предимно бебенца.

Екземата може да се прояви на всяко едно място от тялото на бебето и да наруши неговото спокойствие, добро здраве и цялостно състояние. Най-често се проявява по лицето /бузките/, крачетата и ръчичките. Нерядко може се сбърка с бебешки крусти /млечни корички/, тъй като при тях също се наблюдава отлюспване на кожата. Разликата с крустите се крие в довеждащият до крайно лоши последствия сърбеж. Обикновено крустите не са болезнени, докато екземите често пъти ескалират своето развитие и причиняват щипане, парене и болка.

Изключително опасна е появата на екземи най-вече при бебетата. Те не успяват все още да контролират своите действия и се поддават на сърбеж – почесват се, надират се и дори се удрят.

Ужасяващото неразположение, сърбежът и болките, които изпитва Вашето детенце имат своето решение – Pure Hazelwood Bulgaria. Натуралните продукти са най-добрият избор, тъй като твърде често причините за поява на екземи са в неестествените материи, козметични продукти и храни, които съпътстват живота на Вашето детенце.

Кои са причините за бебешка екзема?

Бебешка екзема

Използването на натурално решение при проявата на проблем с екзема върху бебенцето е едно от най-добрите решения. Всичко изкуствено и химично, което се докосва и/или навлиза в организма на крехкото и все още не изградило имунитет Ваше детенце, вреди и разрушава здравето му и е причина за появата на екземи.

Все още специалистите не могат да фиксират с точност какви са причините за поява на екземите, но със сигурност гените и животът в 21 век оказват влияние. Възпаления като екземата се дължат на свръхреакцията на имунната система към вещества, към които организма на бебето е алергичен.

Понякога обострянето на екземата може да бъде предизвикано от дразнение на кожата, причинено от химикали:

  • Почистващи препрати;
  • Шампоани;
  • Сапуни;
  • Перилни препарати;
  • Омекотители

Вече причинена, екземата може да бъде изтощителна при бебетата, защото за тях контролът не е на ниво, което да им помага да се ограничават от допълнително раздразнение чрез почесване, драскане и удряне.

Друга основна причина се крие зад материите, с които обличате Вашето бебе.

Изкуствените материи, както и оцветените с вредни химикали дрешки, предизвикват възпаления по кожата, на които бебешкият организъм реагира и се забелязва наличието на екземи.

Pure Hazelwood Bulgaria е привърженик на естествените материи и почистващи вещества, както и на такива, които идват директно от природата. Природата е най-чистият и натурален източник на здраве и спомага за изграждането на здраво тяло – здрав дух. Продуктите Pure Hazelwood изразяват именно тази ценност, за да съхранят Вашето бебе и да предложат най-доброто за неговото развитие и предпазване от възпаления и бактерии.

Натуралните продукти, които имат основна противовъзпалителна функция се грижат за отшумяването и предотвратяването на алергични и възпалителни реакции у Вашето бебе.

Време е и да отговорим на един от най-често срещаните въпроси сред родителите:

Как да предпазите бебето си от екзема?

Бебешка екзема

Избирайки натурални, естествени продукти, предимно от природата, както й:

Подбиране на козметиката, перилните препрати и всичко, което пряко или косвено влиза в контакт с кожата на Вашето бебе.

Предпазване на бебето от претопляне и спарване. Кожата реагира и развива идеална среда за развитието на бактерии, които са първоизточник на възпаления.

Бъдете внимателни с бижутата. Натуралните продукти от лешниково дърво на Pure Hazelwood са създадени, за да осигурят най-добра грижа и комфорт за Вашето бебе.

Подбирайте старателно храната и напитките, които предлагате на своето бебе – кравето мляко и яйцата не са препоръчителни, в случай че забележите че бебето Ви проявява признаци на алергия.

Екстрактите и продуктите от лешниковите дървета, намиращи се единствено в Северна Америка успокояват кожата, а свойствата от дървото се прехвърлят върху нежната кожа на бебето. Точно поради тази причина продуктите с марка Pure Hazelwood имат срок на годност, свойствата, съхранени в огърлица или гривна за бебенца са изчерпаеми. За да имат добър и неизчерпаем ефект е необходима тяхната подмяна за конкретен период от време.

Pure Hazelwood Bulgaria се грижи за здравето на Вашето бебе и спомага за превъзмогването на болката, неразположението, сърбежът и лющенето на бебешката кожа.

В случай че възникнат допълнителни запитвания, не се колебайте да се свържете с нашите специалисти. По всяко време сме готови да намерим решение на възникнал проблем с кожата на Вашето бебе.