Поникване на млечните зъби при децата

Поникване на млечните зъби при децата

Един от доказаните и чудотворни ефекти, които ни осигурява използването на накитите и екстрактите на Pure Hazelwood е успокояване болката при поникването на млечните зъби при бебетата. Лешниковите дървета като чудотворен лек са се използвали още преди десетки години от индианските племена, за да бъдат успокоена болката на децата и да бъдат предотвратени възпаления.

Важно е преди да предприемете каквито и да е било действия, с които да успокоите мъките на детето си, да бъдете информирани за причините и същността на самото поникване на зъбките.

Ние от Pure Hazelwood съветваме носенето на огърлици или гривни от лешниково дърво да започнат още от началото на самата бременност. Основна причина затова е че залагането на зародишите на временните зъби започва още през първия триместър на бременността. Следват сложни процеси на изграждане на зъбните структури, за които важно значение има наличието на достатъчно витамини и минерали в организма на бременната жена. Витамините, които са от особено значение са D, C, A, E, както и калции, фосфор и флуор. Често процесът на никнене на зъбки е придружен освен с болки, а и с недоспиване, недояждане, които отслабват имунитета и детето става податливо на инфекции и респираторни, стомашни заболявания. Тук ролята Ви като родители е да предпазите, използвайки природни средства.

Редът, по който поникват зъбите:

Поникване на млечни зъби при децата - Purehazelwood.bg

По правило първите зъби пробиват към 7-ия месец, но още от 3-4 месечна възраст бебето започва да показва симптоми като лигавене, хапане, плач. Първи се показват двата долни резеца, а после и двата горни. След това в последователен ред поникват малките кътници, четири на брой, по един от всяка страна, горе и долу. Пространството между малкия кътник и малкия резец, останало празно, се запълва с кучешкия зъб на 12-24 месечна възраст. Големите кътници, четири на брой, излизат между 20-30 месец. С това се оформят всички млечни зъби – общо 20. Разбира се, важно е да имате предвид че този ред не е характерен за всички деца, всеки детски организъм е различен и е възможно този ред да бъде различен.

Патология на зъбния пробив:

Сигурно сте се замисляли какъв всъщност е самия процес по изникване на зъбите на Вашето дете. Ние ще отговорим на този въпрос.

Преждевременен се смята пробивът при временните зъби, когато те пробиват от 3 до 6 месеца по-рано от средните срокове за това, а при постоянните – над 1 година. Ранният пробив е доста рисков, тъй като зъбните структури са с незавършено развитие, непълноценна минерализация и по-лесно се атакуват кариесогенните фактори и подлежат на увреждане. Препоръчва се своевременно провеждане на локална и ендогенна флоурна профилактика. Третият тип е закъснял пробив – пробив на временните зъби, когато те пробиват над 5 месеца след средните срокове за пробив, а за постоянните – над 2 години. В тези случаи, използването на средства с успокояващо действие е препоръчителен. В Pure Hazelwood предлагаме именно такова средство – огърлица от лешниково дърво, която успокоява болката и предотвратява организмът да позволи уязвимост и поява на възпаления.

За колко месеца трябва да поникнат млечните зъби?

Поникване на млечни зъби при децата - Purehazelwood.bg

Стоматолозите изчисляват броя на зъбите на детето по определена формула, която е строго индивидуална спрямо детето. Важно е да се има предвид, че към края на първата си година, детето би трябвало да има от 6 до 8 зъбки и да започва да пробива горен кътник.

Нека обобщим и симптомите, които се срещат при поникване млечните зъбки на Вашето детенце. Разбира се, те са различни за всяко дете, но почти винаги се наблюдават следните:

  • Чесане – след третия/четвъртия месец може да забележите как Вашето бебе започва да поставя всичко в устната си кухина и да си почесва венците. Това е предизвикано от растежа на зъбите и при някои бебета е по-болезнено отколкото при други;

  • Хапане и гризане – Бебето, на което му поникват зъбки слага всичко, което попадне в ръцете му, в устната кухина за да го дъвче. По този начин освобождават натрупалото се напрежение върху венеца;

  • Лигавене – ако бебето Ви си чеше много венците, това предизвиква увеличаване на слюнкоотделяното;

  • Раздразнена кожа по лицето – При обилно слюнкоотделяне около остата и под брадичката често кожата на бебенцето се раздразва;

  • Избухливост – плач, нервност и други подобни симптоми са характерни за детето, когато го измъчва изникването на зъби;

  • Загуба на апетит;

  • Повишена температура – Вдигането на висока телесна температура е друг симптом, който лекарите обикновено свързват с никненето на зъби.

Поникване на млечни зъби при децата - Purehazelwood.bg Тези и още признаци са в основата на създаването на Pure Hazelwood.

Използването на природни средства гарантира, че детето Ви ще бъде здраво. Лешниковото дърво съдържа свойства, които облекчават болките и предотвратяват появата на инфекции и възпаления.

Специално изработените от лешниково дърво накити са източник на енергия, която безусловно успокоява венците и спомага отшумяването на болката при поникване на зъбките.

Подходящо произведени, огърлиците и гривничките от чудотворния природен ресурс са безопасни за детето и са в различни размери, така че да са удобни и да не предизвикват какъвто и да било дискомфорт при носене от детето.

За нас от Pure Hazelwood здравето на Вашето дете е мисия, която основателите Питър и Геновева поддържат от първия миг, в който утешиха бебенцето си чрез огърлица, произведена от лешниково дърво.