Противовъзпалителен и антибактериален ефект от продуктите на Pure Hazelwood

Гривна от лешниково дърво и чакра камъни - SS13

Храната, която приемаме ежедневно, напитките, въздухът, който дишаме, стресът и напрегнатите дни са първооснова за възникването на многобройни възпаления в нашето тяло, някои от които прерастват в сложни и дори неизлечими заболявания.

Основната мисия, която години подред ние в Pure Hazelwood изпълняваме, предлагайки продуктите от лешниково дърво е тази по предотвратяването, овладяването и/или пълното отстраняване на отключени в тялото възпаления.

Какво всъщност представлява възпалението и какви са причините за неговата поява?

Възпалението представлява сложна биологична реакция на тъканите в кръвоносната система на вредни стимули като патогени, увредени клетки или дразнители. Това е защитен механизъм на организма да отстрани тези вредни стимули, както и да започне процес на лекуване и възстановяване на тъканта. Именно на този защитен механизъм на организма е важно да обърнем необходимото внимание, за да овладеем възникналото възпаление още в самото му начало.

Възпалението не е синоним на инфекция.

Противовъзпалителен и антибактериален ефект от продуктите на Pure HazelwoodДори в случаите, когато то се причинява от инфекция, двата термина не са взаимозаменяеми: инфекцията се причинява от екзогенни патогени, докато възпалението е отговорът на организма на тези патогени. Изявата на възпалителен процес има много и различни прояви. В зависимост от това в коя част на тялото се развива възпалителния процес, симптомите са различни.

При възпаление на горните дихателни пътища (външен нос, носна кухина) настъпва хрема, кихане, главоболие, общо неразположение. При възпаление на бронхите и белите дробове (бронхит, пневмония) започва отделянето на секрет, които се изхвърля с храчки. Точно при възпаление на белите дробове още древните индиански племена са използвали клонките на лешниково дърво.

Днес, всички лечебни свойства от лешниковото дърво ние в Pure Hazelwood сме побрали под формата на накити, спрейове и различни видове етерични масла. Възпалителните процеси в тазовата област, крият сериозни опасности, които могат да доведат до артритни заболявания, ревматизъм и други. С цел да не вредим на организма Ви, а само да спомагаме за неговото възстановяваме гарантираме, че всеки един продукт на Pure Hazelwood сам по себе си е безопасен и невредим за здравословното Ви състояние.

В зависимост от възрастта на човек, най-често се проявяват различен тип възпаления. Начинът на живот и несериозното подхождане към грижата за добро състояние на организма също са определящи за вида възпаление.

Видовете възпаления се разделят на две основни разновидности: остри или хронични.

Острото възпаление представлява първичния отговор на организма на вредните стимули и се изразява в повишения пренос от кръвта на кръвна плазма и левкоцити към увредените тъкани. Цяла поредица от биохимични реакции спомага за разпространяването на реакцията: върху локалната кръвоносна система, имунната система, и различните видове клетки в увредената тъкан. Характерните признаци на острите възпаления са зачервяване на мястото, болка, висока температура, оток, функционални нарушения, образуване на гной.

Хронично възпаление

Противовъзпалителен и антибактериален ефект от продуктите на Pure Hazelwood
Хроничното възпаление води до постепенни трайни промени в типа клетки, които присъстват на мястото на възпалението. Не се проявяват типичните за острите възпаления признаци, а процесът се характеризира с проникването на гладкоядрени имунни клетки. Едновременно тъканта се разрушава и се правят опити за излекуването ѝ, например посредством ангиогенеза и фиброза.

Са малка част от най-често възникващите у човешкия организъм възпаления, които често са основа за развитието на по-сериозни здравословни проблеми.

Признаците, които започва да подава тялото ни за необходимост от предприемане на мерки са в зависимост от вида на възпалението.

Най-характерните и сигурни прояви, които подсказват необходимостта от някой от продуктите на Pure Hazelwood са следните:

  • Зачервяване (на латински: Rubor)
  • Подуване (на латински: Tumor)
  • Затопляне (на латински: Calor)
  • Болка (на латински: Dolor)
  • Нарушена функция (на латински: Functio laesa)

Повечето от продуктите, предлагани в Pure Hazelwood, са именно с насоченост, която да отшуми възникналото възпаление, както и напълно да изчисти неговото бъдещо развитие.

Свойствата, които притежава лешниковото дърво са изучени от специалистите и са концентрирани във всеки отделен продукт.

Противовъзпалителен и антибактериален ефект от продуктите на Pure Hazelwood

Освен предотвратяващ развитието на възникнали възпаления, правилно подбраните продукти имат антибактериален ефект, който спомага за цялостното здраве, т.к именно при възникване на възпаление се развиват най-много и разнообразни видове бактерии.

Всички ние в Pure Hazelwood вярваме, че можем да съхраним както себе си, така и близките си от бремето на новото време – стресът. Оповавайки се на всеки дар, който ни предоставя природата можем да запазим своето здраве и да живеем един по-добър, балансиран и изпълнен с позитивизъм живот.

Най-чистото и безопасно средство за съхраняване на човешкото здраве се крие именно в Земята, в Природата – там където все още всичко е естествено, натурално и съхранено в най-пълната си форма.

Всеки един продукт, който може да разгледате от колекцията на Pure Hazelwood е природа, която е пригодена и стилизирана, за да отговаря на изискванията на времето, в което имаме честта да живеем.