Решение за кожни проблеми ?

Решение за кожни проблеми ?

Вредни храни, стрес, напрежение, забързано ежедневие, проблеми, хаос са сред основните причини за появата на алергии и кожни проблеми сред хората. Всъщност, кожата е тази част от тялото ни, която първа реагира по един или друг на начин на породен и назрял дисбаланс в целия организъм. Кожата ни е израз на проблемите, които стоят под нея и ясно ни подава сигнал, че е време да бъдат взети мерки. А какви мерки да се вземат в този модерен и обсипан с химия свят? Отговорът е само един – природа!

Кожата – обликът на целия организъм

Бебешка-екзема-лечение-от-purehazelwood (6)Сигналите, които дава кожата не са за пренебрегване. Те могат да ескалират и да доведат, освен до обостряне на здравословните проблеми скрити под кожата, но и до обостряне на самите кожни проблеми. Липсата на грижа и третирането на кожата с различни, но и вредни препарати, съдържащи концентрат единствено на химични вещества, е в основата на пораждащи се сериозни, дълбоки и доста упорити кожни проблеми.

Кожата осъществява редица функции, като механична, фотозащитна, имунна, обменна и възстановителна. Имунната система на организма реагира на външни дразнители и първа, но и най-дълготрайна е реакцията на кожата. Всяко кожно заболяване всъщност е автоимунно.

Всички продукти Pure Hazelwood, създадени благодарение на лешниковите гори в Северна Америка имат противовъзпалителен и анти-бактериален ефект, което спомага за възстановителните процеси в организма и лекуване на кожните проблеми.

Видове кожни проблеми

  • Акне – този проблем е често срещан, но често е породен и от различната възраст на човек.

Акнето е възпалително заболяване на космено-мастния фоликул, засягащо предимно кожата на лицето, гърба, гърдите и раменете, това са т.нар. себорейни области (области, в които мастните жлези са в най-голямо количество). Продуктите Pure Hazelwood оказват влияние именно около и на точно тези проблемни зони. Чрез използването на екстрактите от лешниково дърво, както и на огърлици и гривни, ефектът от лечебните свойства на лешниковото дърво има пряк контакт със засегнатите от акне зони.

Основният клиничен белег на заболяването е полиморфен обрив, състоящ се от комедони (черни точки), инфламаторни лезии – малки червени пъпчици (папули) и гнойни пъпки (пустули). В по-тежки случаи на заболяването се наблюдават кисти и нодули.

Основните причини за появата на акне могат да се разделят в две големи групи:

  • ендогенни (вътрешни фактори)
  • екзогенни (външни фактори)

От ендогенните (вътрешни) фактори на първо място е наследствеността. Гените играят важна роля за развитието на акне. Те определят размера и функцията на мастните жлези. Ако някой от родителите е страдал от акне, вероятността това да се случи на децата е много голяма. Друг вътрешен фактор са хормоните и най-вече тестостерона, който е причина за повишена мастна секреция. Това води до запушване на порите, увеличен брой мъртви клетки, които заедно с бактериите и прахта водят до появата на „бели и черни точки“ – комедони.

Нормално, около мастната жлеза живеят бактерии и гъби. Propionbacterium acnes причинява възпалителна реакция на местата с повишена мастна секреция и така се появяват възпалителни лезии.

Екзогенните (външни) фактори играят по-малка роля в патогенезата на acne vulgaris.

Акне при тийнейджърите

Най-честата форма на акне – acne vulgaris, се среща най-вече при подрастващите. Причината за това е в хормоните. При растежа на тялото хормоните стимулират мастните жлези и те отделят по-голямо количество себум. Себореята е симптом, съпровождащ акне вулгарис, а себорейната кожа е идеален терен за развитие на бактерии и гъби. При повечето хора акнето изчезва с възрастта, но ако не се приложи необходимото адекватно медицинско лечение, проблемът може да продължи и в по-късна възраст.

Друга форма на акне, т.нар. acne neonatorum, се наблюдава при бебета непосредствено след раждането и изчезва до 2-3 месеца. Причината са хормони, предадени от майката в плода по време на вътреутробния период. Тук рискът за акне в по-късна възраст е голям.

Acne mechanica (механично) се среща главно при млади неуравновесени жени, в резултат на умишлено раздразване на съществуващо или несъществуващо акне. Във всяка една възраст може да се наблюдава acne cosmetica (Pomade acne), в резултат на използване на козметични или локални лекарствени средства, съдържащи „плътни” мазнини, или на безразборно прилагане на разнообразни козметични препарати. Поради тази причина използването на продукти от природата е от изключителна важност за кожата.

Екзема

Екземата е проблем, породен много по-дълбоко в организма и реагира на всякакви външни фактори. Продуктите Pure Hazelwood балансират обострянето на кожното възпаление и спомагат за неговото отшумяване. Най-осезаемо и дори опасно е кожното възпаление под формата на екзема, което се появява в ранна детска възраст. Появата на екзема при бебенца е опасен процес, който може да доведе до много по-сериозни проблеми, един от които е псориазисът.

Псориазис

Голяма част от изследванията, извършени върху лешниковото дърво, доказват че свойствата му спомагат за силно обострени кожни проблеми, какъвто точно е псориазисът. Медицината счита подобен тип кожен проблем за неизлечим, поради неговата упоритост, дълбочина и обостреност. Лекарствата, химичните съставки и различните видове мехлеми не са разрешение за проблема. Ние обаче, специалистите на Pure Hazelwood смятаме че псориазисът има лечение и то се крие в горите на Северна Америка. За радост, концентрираните екстракти успяват да достигнат и до България, благодарение на разрастващото се семейство – Pure Hazelwood Bulgaria.

Псориазисът се характеризира с леко неравномерни, червени петна, покрити със сребристо-бели люспи, които причиняват изгаряне и сърбеж.

Тази болест засяга почти 3% от населението на възраст 11 до 45 години. Често засяга лактите, коленете, долната част на гърба и скалпа. Според многобройните препоръки, събирани повече от 18 години, носенето на огърлица или гривна от Pure Hazelwood е ефективен начин за намаляване на възпалението, причинено от псориазис.

Какво причинява псориазис?

Обикновено клетките на кожата подновяват на всеки 21 до 28 дни. Според много експерти кожата на пациенти с псориазис се подновява за 2 до 6 дни, Това неистово темпо предизвиква натрупване на мъртви и живи клетки по повърхността на кожата. Противно на повечето автоимунни заболявания, псориазисът не е причинен от специфичен ген, а от „нехайна“ комбинация на много гени.

Отключването на псориазис се случва в следствие на:

  • стресиращо събитие;
  • рана или кожни лезии;
  • септично възпалено гърло;
  • климатични проблеми;
  • козметични продукти.

Всички от Pure Hazelwood вярваме, че за псориазисът има лечение и Ви представяме решение за кожните проблеми. Досегът с природата и най-близката ни връзка с нея дава здраве, а това първо ще се усети върху състоянието на кожата. ИМА лечение на проблемите с кожата! Pure Hazelwood Bulgaria е посредникът, който ни дава решение за проблемната, атопична и чувствителна кожа. Екстракти и продукти от лешниковите дървета са връзката с природата, която е проблем за всички възпалителни процеси изразени най-остро върху кожата.